Kapustičky na másle

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

300 g růžičkové kapusty
2 lžíce přepuštěného másla (používám České Ghíčko)
2 menší mrkve
1 velká červená paprika
jarní cibulka
hrst nesolených arašídů
sůl
čerstvě mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Růžičkovou kapustu omyjeme a rozkrojíme napůl.

  2. V hluboké pánvi rozehřejeme přepuštěné máslo a přidáme kapustu. Necháme ji restovat cca 10 minut do zhnědnutí.

  3. Přidáme na kolečka nakrájenou mrkev, proužky červené papriky a jarní cibulku. Vše pořádně promícháme, aby se zelenina v másle hezky obalila.

  4. Restujeme dalších 10 minut, dokud nebude zelenina měkká.

  5. Nakonec vmícháme nesolené arašídy, ochutíme čerstvě mletým pepřem, solí a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!