Kapiová sombréra, tak trochu mexická

Recepty, Mleté maso

Suroviny

4 kapie
500 g mletého masa
1 malá plechovka sterilované kukuřice (nebo několik lžic mražené)
3 žampiony
kousek feferonky
sůl
pepř
olej
lžíce másla

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso smícháme s kukuřicí, podušenými žampiony, kořením a nakrájenou feferonkou.

  2. Kapie nařežeme opatrně ostrým nožem na asi 2 cm široká kolečka.

  3. Zapékací nádobu vymažeme olejem, naskládáme do ní kolečka paprik a jejich středy vyplníme masovou směsí.

  4. Navrch každého posadíme špičku kapie a dáme do trouby vyhřáté na 180°C.

  5. Pečeme asi 30 minut, ke konci přidáme do výpeku lžíci másla a necháme už jen rozpustit. Podáváme s vařenými bramborami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!