Kapiová sombréra, tak trochu mexická
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 4 kapie
- 500 g mletého masa
- 1 malá plechovka sterilované kukuřice (nebo několik lžic mražené)
- 3 žampiony
- kousek feferonky
- sůl
- pepř
- olej
- lžíce másla
Postup Kapiová sombréra, tak trochu mexická
Postup přípravy receptu
-
Mleté maso smícháme s kukuřicí, podušenými žampiony, kořením a nakrájenou feferonkou.
Kapie nařežeme opatrně ostrým nožem na asi 2 cm široká kolečka.
Zapékací nádobu vymažeme olejem, naskládáme do ní kolečka paprik a jejich středy vyplníme masovou směsí.
Navrch každého posadíme špičku kapie a dáme do trouby vyhřáté na 180°C.
Pečeme asi 30 minut, ke konci přidáme do výpeku lžíci másla a necháme už jen rozpustit. Podáváme s vařenými bramborami.