Kakaová roláda s polevou a zdobením

Recepty, Moučníky

Suroviny

Korpus:
6 vajec
180 g mouky hladké
180 g cukr krupice
Krém:
500 ml mléka
2 vanilkový pudink
cukr
rum
2 vanilkový cukr
500 g másla
kakao na obarvení

Postup přípravy receptu

  1. Korpus: Bílky za postupného přidávání cukru vyšleháme v pevný sníh, po vyšlehání do něj nalejeme žloutky a trochu vody. Ručně zamícháme mouku.

  2. Rozetřeme na papír a pečeme na 220°C

  3. Krém: Uvařený pudink necháme schladnout a pak šleháme do hladka, přidáváme změklé máslo. Šleháme do hladka po vyšlehání přidáme vanilkový cukr a rum, každý dle své chuti. Nakonec kakao prosejeme a zamícháme metličkou.

  4. Plát polejeme trochu rumem.

  5. Na plát dáme krém a roztíráme do rovna.

  6. Roládu zatočíme a necháme ztuhnout.

  7. Pak přestříkáme polevou a dozdobíme krémem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!