Jogurtový závin s jablky
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 1 malý bílý jogurt
- (já měla 150 g, dělám ale i z menšího, ze stejného množství mouky)
- 1 hera
- 500 g polohrubé mouky
- špetka soli
- Náplň:
- cca 8 jablek (odhadem, zálěží na velikosti)
- 1 vanilkový cukr
- cukr dle chuti
- skořice dle chuti
- rozinky
- mandle dle chuti
- strouhanka dle potřeby
- vejce na potření
Postup Jogurtový závin s jablky
Postup přípravy receptu
-
Všechny suroviny na těsto zpracujeme. Vznikne krásné a vláčné těsto, které se ani při válení netrhá. Pokud se těsto příliš lepí, přidáme ještě trochu mouky.
Jablka nastrouháme nahrubo nebo nakrájíme na malé kostičky. Těsto rozdělíme na dvě části. Vyválíme, posypeme strouhankou, poté naneseme jablka a dle chuti cukr, skořici, vanilkový cukr, rozinky a mandle.
Závin zavineme, přeneseme na plech vyložený pečícím papírem, spojem nahoru. Potřeme rozšlehaným vejcem, trochu mázneme i pod okraj těsta, aby se nerozvinulo.
Povrch závinu lehce propíchneme nožem. Pečeme ve vyhřáté troubě dozlatova při cca 180°C.