Jogurtová bábovka II
Recepty, MoučníkySuroviny
- 200 g hladké mouky
- 3 vejce
- 150 - 200 g cukru krupice (jak má kdo rád sladké)
- 1 vanilkový cukr
- 200 g bílého jogurtu
- 1 prášek do pečiva
- 100 ml oleje
- kůra z 1 citronu
Postup Jogurtová bábovka II
Postup přípravy receptu
-
Velmi jednoduché - vše najednou vložíme do hlubší misky a důkladně rozšleháme - nejlépe elektrickým šlehačem s metlami.
Těsto nalijeme do dobře vymazané a vysypané formy a pečeme 15 minut při 180°C, pak snížíme na 150°C a dopečeme (asi 30 minut). Propečenost zkusíme špejlí.
Po upečení vyklopíme a necháme dobře vychladnout na mřížce. Pak pocukrujeme.