Jemné knedlíky
Recepty, Sladká jídlaSuroviny
- 500 g toastového chleba (bez kůrky)
- 300 g hrubé mouky
- 1 kg měkkého tvarohu
- 200 g změklého másla
- 200 g cukru krupice
- 4 žloutky
- do knedlíků:
- asi 750 g jahod (nebo jiného ovoce)
- na dochucení:
- rozpuštěné máslo
- cukr
Postup Jemné knedlíky
Postup přípravy receptu
-
Toustový chléb nastrouhejte.
Všechny ingredience smícháme a vypracujeme v jemné těsto, které necháme 30 minut v chladu odležet.
Poté z něj tvoříme malé knedlíky, které plníme ovocem.
Vkládáme do vroucí vody a vaříme 8 minut.
Můžete dochutit cukrem a rozpuštěným máslem. Podle toho, co vám chutná.