Jemná polévka s hlívou ústřičnou
Recepty, PolévkySuroviny
- 400 g hlívy ústřičné
- 125 ml sladké smetany
- 30 g másla
- 1 šalotka
- 1 moučná brambora
- 1 l zeleninového vývaru
- 5 snítek petrželky
- 5 snítek kerblíku
- trochu muškátového oříšku
- sůl
Postup Jemná polévka s hlívou ústřičnou
Postup přípravy receptu
-
Hlívy očistíme, nakrájíme na nudličky, šalotku oloupeme a nasekáme najemno.
Máslo rozehřejeme v pánvi, přidáme šalotku a necháme jí zesklovatět. Přidáme houby a všechno za stálého míchání smažíme asi 10 minut.
Bramboru oloupeme a nastrouháme najemno a spolu s vývarem přidáme k houbám. Vaříme asi 5 minut. Přilijeme smetanu a dalších 5 minut povaříme.
Bylinky zatím nasekáme nadrobno. Polévku dochutíme solí a čerstvě nastrouhaným muškátovým oříškem a posypeme bylinkami.