Jehněčí vnitřnosti na zelenině

Recepty, Jiné maso

Suroviny

1 pekingské zelí
jehněčí vnitřnosti (srdiečko, ľadvinky, slezina)
1 cibule
1 mrkev
(300 g zeleniny)
100 g hrášku
100 g kukuřice
100 g fazolek
70 g masla
1 lžice mleté sladké papriky
sůl
3 bobkové listy
10 kuliček pepře

Postup přípravy receptu

  1. Rozrezanú kapustu dáme do osolenej vody, necháme prejsť varom a precedíme. Narežeme na hrubšie rezance. 1 dcl vývaru z kapusty odložíme.

  2. Jahňacie vnútornosti vyčistíme a narežeme. Na rozpálenom oleji ich opečieme. Opečené mäso vyberieme a na oleji po opekaní opražíme nasekanú cibuľu, mrkvu nakrájanú na hranolčeky a ostatnú zeleninu. Osolíme, podlejeme trochu vodou a 5 minút dusíme.

  3. Do pekáča uložíme polovicu kapusty, na ňu navrstvíme zeleninu. Uložíme mäso, pridáme bobkový list, celé čierne korenie, osolíme a podlejeme odloženým vývarom. Navrch rozložíme zvyšok kapusty.

  4. Rozpustené maslo zmiešame s mletou červenou paprikou a nalejeme navrch.

  5. Pekáč zakryjeme a pri max teplote dusíme asi 60 minút. Pred dopečením odkryjeme a ešte 5 minút zapečieme. Podávame so zemiakmi.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!