Jehněčí vnitřnosti na zelenině
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 1 pekingské zelí
- jehněčí vnitřnosti (srdiečko, ľadvinky, slezina)
- 1 cibule
- 1 mrkev
- (300 g zeleniny)
- 100 g hrášku
- 100 g kukuřice
- 100 g fazolek
- 70 g masla
- 1 lžice mleté sladké papriky
- sůl
- 3 bobkové listy
- 10 kuliček pepře
Postup Jehněčí vnitřnosti na zelenině
Postup přípravy receptu
-
Rozrezanú kapustu dáme do osolenej vody, necháme prejsť varom a precedíme. Narežeme na hrubšie rezance. 1 dcl vývaru z kapusty odložíme.
Jahňacie vnútornosti vyčistíme a narežeme. Na rozpálenom oleji ich opečieme. Opečené mäso vyberieme a na oleji po opekaní opražíme nasekanú cibuľu, mrkvu nakrájanú na hranolčeky a ostatnú zeleninu. Osolíme, podlejeme trochu vodou a 5 minút dusíme.
Do pekáča uložíme polovicu kapusty, na ňu navrstvíme zeleninu. Uložíme mäso, pridáme bobkový list, celé čierne korenie, osolíme a podlejeme odloženým vývarom. Navrch rozložíme zvyšok kapusty.
Rozpustené maslo zmiešame s mletou červenou paprikou a nalejeme navrch.
Pekáč zakryjeme a pri max teplote dusíme asi 60 minút. Pred dopečením odkryjeme a ešte 5 minút zapečieme. Podávame so zemiakmi.