Jehněčí špíz

Recepty, Jiné maso

Suroviny

500 g jehněčího masa
1 cibule
1 chilli paprička
3 stroužky česneku
1 lžička zázvoru
1 lžička mletého kmínu
1 lžička sumah
4 lžíce jogurtu
sůl
olej
1 lžička papriky
¼ lžičky mletého šafránu

Postup přípravy receptu

  1. Cibuľu nakrájame nadrobno, pridáme nasekanú chilli papričku, prelisovaný cesnak, zázvor, rascu, sumah, jogurt a soľ. Vložíme mäso nakrájané na malé kocky (na menšie, ako keby sme použili bravčové alebo hydinové mäso, aby sa prepieklo) a dobre premiešame. Necháme v chlade stáť aspoň 1 hodinu, ale kľudne aj cez noc, mäso viac skrehne. Potom mäso napichujeme na ihly.

  2. Na oleji opekáme mäso zo všetkých strán. V polovici opekania pridáme zvyšnú marinádu s cibuľou a za občasného miešania dopečieme. Hotové ražniči vyberieme a udržiavame v teple.

  3. Do výpeku pridáme papriku a mletý šafrán a premiešame.

  4. Na tanieri ražniči prelejeme výpekom. Podávame so zemiakmi a zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!