Jehněčí podle Jamie Olivera
Recepty, Jiné masoSuroviny
- Jehněčí kotlety nebo řízky
- olivový olej
- 2-4 stroužky česneku
- 2 lžičky dijonské horčice
- 2 lžičky bílého vinného octa
- sušený tymián nebo čerstvý tymián
- cherry rajčata
- sůl
Postup Jehněčí podle Jamie Olivera
Postup přípravy receptu
-
Jehněčí kotletky nebo řízky osolíme a zprudka osmahneme z obou stran na olivovém oleji aby se maso zatáhlo.
Mezitím v zapékací misce smícháme trochu olivového oleje, dijonskou horčici, vinný ocet a tymián. P
oté maso vyndáme z pánve a vložíme jej do připravené směsi. Maso marinádou promasírujeme, obložíme cherry rajčátky a vložíme na nejvrchnější mřížku do trouby vyhřáté na 180 stupňů.
Pečeme asi 15 minut, poté na 10 minut zapneme gril. Podávala jsem s bramborovýma plackama.