Jehněčí podle Jamie Olivera

Recepty, Jiné maso

Suroviny

Jehněčí kotlety nebo řízky
olivový olej
2-4 stroužky česneku
2 lžičky dijonské horčice
2 lžičky bílého vinného octa
sušený tymián nebo čerstvý tymián
cherry rajčata
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Jehněčí kotletky nebo řízky osolíme a zprudka osmahneme z obou stran na olivovém oleji aby se maso zatáhlo.

  2. Mezitím v zapékací misce smícháme trochu olivového oleje, dijonskou horčici, vinný ocet a tymián. P

  3. oté maso vyndáme z pánve a vložíme jej do připravené směsi. Maso marinádou promasírujeme, obložíme cherry rajčátky a vložíme na nejvrchnější mřížku do trouby vyhřáté na 180 stupňů.

  4. Pečeme asi 15 minut, poté na 10 minut zapneme gril. Podávala jsem s bramborovýma plackama.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!