Jehněčí na jablku

Recepty, Jiné maso

Suroviny

jehněčí maso (měla jsem hřbet)
1 větší jablko
1/2 cm plátek másla
Na marinádu:
1 dcl červeného vína (použila jsem Kadarku)
1 dcl olivového oleje (použila jsem obyčejný slunečnicový)
2 polévkové lžíce sójové omáčky Soya Sauce
1 kl mletého pepře
citronová kůra z 1 citronu
citronová šťáva z 1 citronu
2 prolisované stroužky česneku
3 snítky čerstvého rozmarýnu
3 snítky levandule (nemusí být)

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si marinádu smícháním všech uvedených surovin. Maso opláchneme, oddělíme od kosti, odblaníme a naložíme do připravené marinády nejlépe na 24 hodin.

  2. Maso i s marinádou přendáme do zapékací mísy, přiklopíme poklicí a v rozehřáté troubě pečeme na 3/4 stupni 35 minut. Poté z touby vytáhneme, oškrábeme spečenou šťávu do mísy k masu, přidáme na kostky nakrájené oloupané jablko, přiklopíme a dopékáme, až je maso měkké cca 15-20 minut.

  3. Hotové maso a část rozpečených jablíček vyjmeme, zbývající jablka rozmačkáme vidličkou, do výpeku přidáme plátek másla na zjemnění, vložíme nazpět už nakrájené maso a zbytek jablka, prohřejeme a můžeme podávat. Já jsem jako přílohu zvolila ve slupce uvařené brambory a po oloupání osmažené na troše tuku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!