Jehněčí na jablku
Recepty, Jiné masoSuroviny
- jehněčí maso (měla jsem hřbet)
- 1 větší jablko
- 1/2 cm plátek másla
- Na marinádu:
- 1 dcl červeného vína (použila jsem Kadarku)
- 1 dcl olivového oleje (použila jsem obyčejný slunečnicový)
- 2 polévkové lžíce sójové omáčky Soya Sauce
- 1 kl mletého pepře
- citronová kůra z 1 citronu
- citronová šťáva z 1 citronu
- 2 prolisované stroužky česneku
- 3 snítky čerstvého rozmarýnu
- 3 snítky levandule (nemusí být)
Postup Jehněčí na jablku
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si marinádu smícháním všech uvedených surovin. Maso opláchneme, oddělíme od kosti, odblaníme a naložíme do připravené marinády nejlépe na 24 hodin.
Maso i s marinádou přendáme do zapékací mísy, přiklopíme poklicí a v rozehřáté troubě pečeme na 3/4 stupni 35 minut. Poté z touby vytáhneme, oškrábeme spečenou šťávu do mísy k masu, přidáme na kostky nakrájené oloupané jablko, přiklopíme a dopékáme, až je maso měkké cca 15-20 minut.
Hotové maso a část rozpečených jablíček vyjmeme, zbývající jablka rozmačkáme vidličkou, do výpeku přidáme plátek másla na zjemnění, vložíme nazpět už nakrájené maso a zbytek jablka, prohřejeme a můžeme podávat. Já jsem jako přílohu zvolila ve slupce uvařené brambory a po oloupání osmažené na troše tuku.