Jehněčí kýta v PH
Recepty, Pomalý hrnecSuroviny
- 1 menší jehněčí kýta
- 150 g kvalitní slaniny
- stroužky česneku - podle chuti
- 2-3 snítky rozmarýnu
- 50 g másla
- sůl
Postup Jehněčí kýta v PH
Postup přípravy receptu
-
Slaninu nakrájíme na tenké proužky, česnek oloupeme, větší stroužky podélně rozkrojíme.
Kýtu očistíme, osolíme a hustě prošpikujeme. Ke každému kousku slaniny přidáme do zářezu stroužek česneku (nebo jeho půlku).
Vložíme do pomalého hrnce, jestliže nám slanina zbude, maso jí obložíme. Mírně podlijeme, přidáme rozmarýn. Dělala jsem na high 4 hodiny.
Nakonec přidáme do sosu kousek studeného másla na zjemnění.