Jehněčí kotlety na rozmarýnu se zeleninou
Recepty, MinutkySuroviny
- 4 ks jehněčích kotlet
- 4 plátky slaniny
- 2 polévkové lžíce oleje
- 1 větvička rozmarýnu
- hrubozrnná sůl
- 1 dl suchého bílého vína
- 2 stroužky česneku
- 1 větší cibule
- 2 středně velké mrkve
- ½ menšího celeru
- 4 cherry rajčátka
- 2 lžíce rajského protlaku
Postup Jehněčí kotlety na rozmarýnu se zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Z kotlet odstraníme tuk (jehněčí ho moc nemá), dlaní trochu naklepeme, osolíme z obou stran, obalíme v nasekaném rozmarýnu a zakápneme olejem a několikrát je obrátíme, aby na nich ulpěl všechen rozmarýn i sůl. Necháme je chvilku odpočívat a připravíme si zeleninu.
Mrkev nakrájíme na tenká kolečka, celer na nudličky a cibuli na měsíčky. Do rozpálené pánve dáme plátky slaniny, kotlety i s olejem, který z nich stekl a dva rozmáčknuté česneky (později je vyhodíme).
Opečeme po obou stranách (2 x 4 minuty) a pak podlijeme vínem. Zredukujeme na polovinu, vyndáme česnek, přidáme všechnu zeleninu a rajský protlak.
Promícháme, přiklopíme a v troubě dopečeme 20 minut při 200°C. Podáváme s kuskusem nebo s rýží.