Jehněčí kotlety na rozmarýnu se zeleninou

Recepty, Minutky

Suroviny

4 ks jehněčích kotlet
4 plátky slaniny
2 polévkové lžíce oleje
1 větvička rozmarýnu
hrubozrnná sůl
1 dl suchého bílého vína
2 stroužky česneku
1 větší cibule
2 středně velké mrkve
½ menšího celeru
4 cherry rajčátka
2 lžíce rajského protlaku

Postup přípravy receptu

  1. Z kotlet odstraníme tuk (jehněčí ho moc nemá), dlaní trochu naklepeme, osolíme z obou stran, obalíme v nasekaném rozmarýnu a zakápneme olejem a několikrát je obrátíme, aby na nich ulpěl všechen rozmarýn i sůl. Necháme je chvilku odpočívat a připravíme si zeleninu.

  2. Mrkev nakrájíme na tenká kolečka, celer na nudličky a cibuli na měsíčky. Do rozpálené pánve dáme plátky slaniny, kotlety i s olejem, který z nich stekl a dva rozmáčknuté česneky (později je vyhodíme).

  3. Opečeme po obou stranách (2 x 4 minuty) a pak podlijeme vínem. Zredukujeme na polovinu, vyndáme česnek, přidáme všechnu zeleninu a rajský protlak.

  4. Promícháme, přiklopíme a v troubě dopečeme 20 minut při 200°C. Podáváme s kuskusem nebo s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!