Jehněčí kotlet na paprice s kapary

Recepty, Jiné maso

Suroviny

800 g jehněčí kotlety
200 g cibule
sůl
pepř
sladká paprika
sádlo
50 g slanina
1 PL hladké mouky
1 KL kaparů
2 KL hořčice
150 ml smetany

Postup přípravy receptu

  1. Omyté, odblaněné maso nakrájíme na plátky.

  2. Do kameninové mísy dáme vrstvu nakrájené cibule, na ni položíme naklepané a opepřené maso a na vrch opět dáme cibuli. Zatížíme a na den dáme do chladničky.

  3. Na pánvi rozhřejeme sádlo a na kostičky nakrájenou slaninu. Osmahneme v ní cibuli z odleželého masa.

  4. Přidáme osolené a opaprikované maso, které po obou stranách prudce opečeme. Pak přidáme šťávu z odleželého masa, přikryjeme a dusíme asi 45 minut.

  5. Měkké maso přendáme na horký talíř, šťávu vydusíme, zaprášíme moukou a povaříme.

  6. Do omáčky přidáme nasekané kapary, hořčici a zalijeme smetanou.

  7. Omáčku povaříme a maso v ní ještě prohřejeme. Podáváme s vařenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!