Jehněčí kotlet na paprice s kapary
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 800 g jehněčí kotlety
- 200 g cibule
- sůl
- pepř
- sladká paprika
- sádlo
- 50 g slanina
- 1 PL hladké mouky
- 1 KL kaparů
- 2 KL hořčice
- 150 ml smetany
Postup Jehněčí kotlet na paprice s kapary
Postup přípravy receptu
-
Omyté, odblaněné maso nakrájíme na plátky.
Do kameninové mísy dáme vrstvu nakrájené cibule, na ni položíme naklepané a opepřené maso a na vrch opět dáme cibuli. Zatížíme a na den dáme do chladničky.
Na pánvi rozhřejeme sádlo a na kostičky nakrájenou slaninu. Osmahneme v ní cibuli z odleželého masa.
Přidáme osolené a opaprikované maso, které po obou stranách prudce opečeme. Pak přidáme šťávu z odleželého masa, přikryjeme a dusíme asi 45 minut.
Měkké maso přendáme na horký talíř, šťávu vydusíme, zaprášíme moukou a povaříme.
Do omáčky přidáme nasekané kapary, hořčici a zalijeme smetanou.
Omáčku povaříme a maso v ní ještě prohřejeme. Podáváme s vařenými brambory.