Jehněčí hřbet s pórkovo-švestkovou omáčkou
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 1 jehněčí hřbet
- 1 zelená čásť póru
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 snítky tymiánu
- 10 švestek (můžou být i z kompotu)
- mleté bílé koření
- sůl
Postup Jehněčí hřbet s pórkovo-švestkovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Jahňací chrbát vložíme do pekáčika, osolíme, okoreníme.
Okolo rozložíme na kolieska nakrájaný pór, cibuľu a cesnak, pridáme vetvičky tymiánu a podlejeme vodou. Zakryté dusíme v rúre na 200°C domäkka.
Potom mäso vyberieme a výpek rozmixujeme (stopky tymiánu vyberieme).
Vložíme polovice sliviek a omáčku necháme už iba prehriať.
Podávame podľa chuti s knedlíkom, zemiakmi...