Jednoduše marinovaný kuřecí řízek

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 větší kuřecí prsa
2 lžíce zakysané smetany
1 lžíce hořčice
2 lžíce nasekané pažitky
sůl
pepř
strouhanka
vejce
tuk na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Připravené maso příčně rozřízneme, ale nedokrojíme. Rozevřeme jako knihu a přes mikrotenový sáček maso naklepeme. Osolíme a opepříme.

  2. Smícháme smetanu, hořčici a pažitku. Maso marinádou potřeme a uložíme do druhého dne do lednice. Před smažením řízky vytáhneme 1/2 hodiny předem.

  3. Přebytečnou marinádu lžíci otřeme a maso obalíme ve strouhance, pořádně ji přitlačíme. Vejce rozšleháme a řízky v něm protáhneme.

  4. Ihned vkládáme do rozehřátého tuku a smažíme pozvolna z obou stran do zlaté barvy. Podáváme s vařenými brambory nebo kaší a zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!