Jednoduše marinovaný kuřecí řízek
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 větší kuřecí prsa
- 2 lžíce zakysané smetany
- 1 lžíce hořčice
- 2 lžíce nasekané pažitky
- sůl
- pepř
- strouhanka
- vejce
- tuk na smažení
Postup Jednoduše marinovaný kuřecí řízek
Postup přípravy receptu
-
Připravené maso příčně rozřízneme, ale nedokrojíme. Rozevřeme jako knihu a přes mikrotenový sáček maso naklepeme. Osolíme a opepříme.
Smícháme smetanu, hořčici a pažitku. Maso marinádou potřeme a uložíme do druhého dne do lednice. Před smažením řízky vytáhneme 1/2 hodiny předem.
Přebytečnou marinádu lžíci otřeme a maso obalíme ve strouhance, pořádně ji přitlačíme. Vejce rozšleháme a řízky v něm protáhneme.
Ihned vkládáme do rozehřátého tuku a smažíme pozvolna z obou stran do zlaté barvy. Podáváme s vařenými brambory nebo kaší a zeleninovým salátem.