Jarní variace na zapečené brambory s uzeným masem

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

Asi 5 středně velkých brambor uvařených ve slupce
200 g uzeného masa
1 středně velká cuketa
250 g ricotty
Hrst nasekaných kopřiv
4 vejce
Sůl
Česnek
Olej na vymazání pekáčku

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvařené ve slupce oloupeme a nakrájíme na 0,5 cm silné plátky.

  2. Uzené maso nakrájíme na drobné kostky.

  3. Cuketu nastrouháme na hrubém struhadle a smícháme jí se 3 vejci, solí a česnekem (utřeným se solí, ale může být i sušený česnek).

  4. Pekáček vymažeme olejem a vyskládáme do něj vrstvu brambor.

  5. Lehce posolíme a nasypeme na ně uzené maso. Poté zakryjeme vrstvou cuketové směsi.

  6. Zbylé vejce rozdělíme na žloutek a bílek.

  7. Z bílku vyšleháme pevný sníh.

  8. Ricottu smícháme s kopřivami, žloutkem a našlehaným bílkem, dosolíme a navrstvíme navrch.

  9. Zapečeme v troubě předehřáté na 200°C asi půl hodiny.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!