Jarní variace na zapečené brambory s uzeným masem
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- Asi 5 středně velkých brambor uvařených ve slupce
- 200 g uzeného masa
- 1 středně velká cuketa
- 250 g ricotty
- Hrst nasekaných kopřiv
- 4 vejce
- Sůl
- Česnek
- Olej na vymazání pekáčku
Postup Jarní variace na zapečené brambory s uzeným masem
Postup přípravy receptu
-
Brambory uvařené ve slupce oloupeme a nakrájíme na 0,5 cm silné plátky.
Uzené maso nakrájíme na drobné kostky.
Cuketu nastrouháme na hrubém struhadle a smícháme jí se 3 vejci, solí a česnekem (utřeným se solí, ale může být i sušený česnek).
Pekáček vymažeme olejem a vyskládáme do něj vrstvu brambor.
Lehce posolíme a nasypeme na ně uzené maso. Poté zakryjeme vrstvou cuketové směsi.
Zbylé vejce rozdělíme na žloutek a bílek.
Z bílku vyšleháme pevný sníh.
Ricottu smícháme s kopřivami, žloutkem a našlehaným bílkem, dosolíme a navrstvíme navrch.
Zapečeme v troubě předehřáté na 200°C asi půl hodiny.