Jahodovo-tvarohová žemlovka
Recepty, Sladká jídlaSuroviny
- 10 rohlíků
- cca 6 dl mléka
- 2 vejce
- 50 g másla
- Tvarová náplň:
- 500 g tvarohu
- 3 lžíce cukru
- 1 vejce
- 1 vanilkový cukr
- 500 g jahod (pokud jsou mražené, rozmrazíme a necháme šťávu okapat)
Postup Jahodovo-tvarohová žemlovka
Postup přípravy receptu
-
Rožky narežeme na kolieska a zalejeme mliekom, v ktorom sme rozhabarkovali vajíčka.
Do vymasteného pekáča uložíme vrstvu rožkov, rozotrieme tvarohovú náplň a uložíme ďalšiu vrstvu rožkov.
Rozložíme jahody (veľké rozrežeme) a zakryjeme zvyškom namočených rožkov.
Navrch položíme niekoľko plátkov masla a pečieme v rúre pri strednej teplote asi 30 min (dozlata). Na tanieri posypeme práškovým cukrom.