Jahodové muffiny z rýžové mouky
Recepty, MoučníkySuroviny
- 2 hrnky rýžové mouky
- 1 a 1/2 hrnku mléka (já používám rostlinné)
- 2 vejce
- 1/2 hrnku rostlinného oleje
- 200 g čerstvých jahod
- stévie (podle chuti)
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 1 lžička vanilkového extraktu
- špetka soli
- kokosový olej (na vymazání formy)
Postup Jahodové muffiny z rýžové mouky
Postup přípravy receptu
-
Do mísy kuchyňského robotu vsypeme mouku s kypřícím práškem. Přidáme vejce, olej, vanilkový extrakt, stévii a špetku soli. Zapneme robota a vše necháme promíchat.
Během míchání postupně přiléváme mléko a mícháme do té doby, než nám vznikne hladké těsto.
Na závěr přidáme do těsta na kousky nakrájené jahody a těsto už jen lehce promícháme.
Formu na muffiny si lehce vymažeme kokosovým olejem a těsto rozdělíme lžící do formiček. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C přibližně 30 minut.