Jablkovo-pomerančový pikantní džem
Recepty, ZavařeninySuroviny
- 700 g oloupaných jablek
- 2 velké pomeranče
- 2 citrony
- 1 lžička kyseliny citronové
- 1 Gelfix 1:1
- 1 kg cukru
- 6 lžic rumu nebo koňaku
Postup Jablkovo-pomerančový pikantní džem
Postup přípravy receptu
-
Jablka nakrájíme na kostičky nebo rozmixujeme a dáme do kastrolu.
Přidáme na kousky pokrájené pomeranče (nejlépe zcela čistě vyloupané a vykrájené, mělo by ho být cca 300 g), přidáme kyselinu a šťávu ze 2 citronů a Gelfix.
Za stálého míchání povaříme, pak přidáme cukr a vaříme ještě asi 8 minut. Odstavíme z plotny, přidáme rum nebo koňak, promícháme a horké plníme do sklenic až po okraj.
Zavíčkujeme a obrátíme dnem vzhůru alespoň na 10 minut.