Jablkovo-pomerančový pikantní džem

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

700 g oloupaných jablek
2 velké pomeranče
2 citrony
1 lžička kyseliny citronové
1 Gelfix 1:1
1 kg cukru
6 lžic rumu nebo koňaku

Postup přípravy receptu

  1. Jablka nakrájíme na kostičky nebo rozmixujeme a dáme do kastrolu.

  2. Přidáme na kousky pokrájené pomeranče (nejlépe zcela čistě vyloupané a vykrájené, mělo by ho být cca 300 g), přidáme kyselinu a šťávu ze 2 citronů a Gelfix.

  3. Za stálého míchání povaříme, pak přidáme cukr a vaříme ještě asi 8 minut. Odstavíme z plotny, přidáme rum nebo koňak, promícháme a horké plníme do sklenic až po okraj.

  4. Zavíčkujeme a obrátíme dnem vzhůru alespoň na 10 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!