Jablečnojahodové košíčky
Recepty, MoučníkySuroviny
- 4 střední jablka
- šťávu z 1 citronu
- cukr krupice
- vanilkový puding
- cca 2 dcl vody
- jahody
- listové těsto
Postup Jablečnojahodové košíčky
Postup přípravy receptu
-
Jablka oloupeme, nastrouháme na hrubém (kedlubnovém) struhadle, dáme do kastrolu, zalijeme citronovou šťávou, přidáme cukr (podle chuti), vodu a dusíme do změknutí. Pak přilijeme v trošce vody rozmíchaný puding, cca 3 minuty necháme provařit a jablečnou dřeň vychladíme.
Listové těsto tence rozválíme, pomocí kastrůlku nebo talíře z něj vykrájíme kola o průměru 18 cm a vyložíme jimi formičky.
Ze zbytků těsta vyválíme válečky, po dvou je spleteme, vytvarujeme do oušek podle velikosti košíčků a vše upečeme ve vyhřáté troubě.
Po vychladnutí košíčky naplníme do dvou třetin jablečnou dření, nahoru dáme jahody, usadíme ucho, pocukrujeme a dozdobíme.