Jablečnojahodové košíčky

Recepty, Moučníky

Suroviny

4 střední jablka
šťávu z 1 citronu
cukr krupice
vanilkový puding
cca 2 dcl vody
jahody
listové těsto

Postup přípravy receptu

  1. Jablka oloupeme, nastrouháme na hrubém (kedlubnovém) struhadle, dáme do kastrolu, zalijeme citronovou šťávou, přidáme cukr (podle chuti), vodu a dusíme do změknutí. Pak přilijeme v trošce vody rozmíchaný puding, cca 3 minuty necháme provařit a jablečnou dřeň vychladíme.

  2. Listové těsto tence rozválíme, pomocí kastrůlku nebo talíře z něj vykrájíme kola o průměru 18 cm a vyložíme jimi formičky.

  3. Ze zbytků těsta vyválíme válečky, po dvou je spleteme, vytvarujeme do oušek podle velikosti košíčků a vše upečeme ve vyhřáté troubě.

  4. Po vychladnutí košíčky naplníme do dvou třetin jablečnou dření, nahoru dáme jahody, usadíme ucho, pocukrujeme a dozdobíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!