Italské rizoto s rozmarýnem a hráškem

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

lžíce másla
lžíce olivového oleje
4 hrsti rýže (= 1 hrst na porci nejlepší je kulatozrnná na rizoto)
1 dcl bílého suchého vína
3/4 l kuřecího nebo zeleninového vývaru
lžička sekaného rozmarýnu
sklenička sterilovaného hrášku (asi 200 g)
hrst dobrého sýra

Postup přípravy receptu

  1. V pánvičce rozpustíme máslo spolu s olejem, přihodíme rýži (nepropranou) a orestujeme. Zalijeme vínem a mícháme, dokud se víno nevypaří.

  2. Postupně přiléváme za stáleho míchání vývar (vždy asi 1 dcl). Počkáme, až se vyvaří, přilijeme další. Toto trvá asi 20 minut, dokud rýže není měkká.

  3. Přidáme hrášek i s nálevem, necháme opět vyvařit tekutinu.

  4. Přisypeme strouhaný sýr, promícháme, vypneme a necháme asi 5 minut odpočinout pod pokličkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!