Isidor
Recepty, MoučníkySuroviny
- těsto:
- 25 dkg hery
- 25 dkg cukru
- 6 žloutků
- 3 dkg kakaa
- 18 dkg ořechů
- 18 dkg polohrubé mouky
- (sníh ze 6 bílků)
- 1/2 prášku do pečiva
- náplň 1:
- 10 dkg ořechů
- 20 dkg cukru
- 2 dcl rumu
- náplň 2:
- 2 dcl mléka
- 2 lžíce polohrubé mouky
- 25 dkg másla
- cukr dle chuti
- čokoláda na vaření
- ztužený tuk
Postup Isidor
Postup přípravy receptu
-
Těsto: tuk, cukr a žloutky vyšleháme do pěny, přidáme ořechy, kakao, mouku s práškem do pečiva a nakonec sníh z bílků. Pečeme na plechu s pečicím papírem při teplotě 180°C. Vychladlý korpus potřeme marmeládou.
Náplň 1: ořechy, cukr a rum smícháme a natřeme na korpus.
Náplň 2: z mléka a mouky uvaříme hustou kaši a necháme vychladit. Máslo vyšleháme s cukrem. Postupně přidáváme moučnou kaši. Krém natřeme na ořechovou náplň.
Polejeme čokoládovou polevou.