Indické kuřecí v kokosovém mléce
Recepty, Pro začátečníkySuroviny
- 1 kg kuřecích prsou
- 1 sáček koření India (Kotányi)
- 1 plechovka kokosového mléka
- 2 ks jarní cibulky (bílá i zelená část)
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 lžička Solamylu
Postup Indické kuřecí v kokosovém mléce
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí maso nakrájíme na přibližně stejně velké nugetky.
V olivovém oleji rozmícháme celý obsah sáčku koření a následně vetřeme do nakrájeného kuřecího masa.
Uložíme v chladu nejlépe do následujícího dne.
Pořádně rozpálíme pánev Wok a vložíme okořeněné naložené maso. Velmi zprudka opečeme.
Jakmile je maso krásně opečené tak přidáme nakrájené jarní cibulky a podlijeme obsahem plechovky kokosového mléka.
Obsah pánve dobře promícháme a necháme cca 5 minut probublávat, aby se vše krásně spojilo (chutě i vůně). Dle potřeby, můžeme zahustit v trošce vody rozmíchaným Solamylem.
Vhodnou přílohou jsou rýžové nudle, nebo libovolný druh rýže.