Indické kuřecí v kokosovém mléce

Recepty, Pro začátečníky

Suroviny

1 kg kuřecích prsou
1 sáček koření India (Kotányi)
1 plechovka kokosového mléka
2 ks jarní cibulky (bílá i zelená část)
3 lžíce olivového oleje
1 lžička Solamylu

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso nakrájíme na přibližně stejně velké nugetky.

  2. V olivovém oleji rozmícháme celý obsah sáčku koření a následně vetřeme do nakrájeného kuřecího masa.

  3. Uložíme v chladu nejlépe do následujícího dne.

  4. Pořádně rozpálíme pánev Wok a vložíme okořeněné naložené maso. Velmi zprudka opečeme.

  5. Jakmile je maso krásně opečené tak přidáme nakrájené jarní cibulky a podlijeme obsahem plechovky kokosového mléka.

  6. Obsah pánve dobře promícháme a necháme cca 5 minut probublávat, aby se vše krásně spojilo (chutě i vůně). Dle potřeby, můžeme zahustit v trošce vody rozmíchaným Solamylem.

  7. Vhodnou přílohou jsou rýžové nudle, nebo libovolný druh rýže.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!