Hustá polévka z hlívy ústřičné
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 300 g hlívy ústřičné
- 1 větší mrkev
- stejné množství celeru
- 1 malá petržel
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 střední cibule
- 3 lžičky sladké papriky
- 1 sáček koření na bramborák
Postup Hustá polévka z hlívy ústřičné
Postup přípravy receptu
-
Mrkev, celer a petržel rozkrájejte na menší kostičky. Ve větším hrnci rozehřejte olej a osmahněte na něm zeleninu. Po chvíli zaprašte moukou a asi 2 minuty opražte - udělejte jíšku. Poté zeleninu zalijte litrem a půl vody a nechte při mírné teplotě vařit.
Mezitím omyjte hlívu a nakrájejte jí na proužky. Na pánvičce osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli, přidejte papriku a hlívu. Zmírněte teplotu, přikryjte pokličkou a nechte asi 5 minut podusit.
Hlívu poté přidejte do zeleninové polévky a vařte dalších 15 minut. Vmíchejte koření na bramborák, dosolte a dopepřete. Podávejte s čerstvým chlebem či topinkou (může být i trochu méně karcinogenní než na fotce...).