Husí játra v česnekovém sádle
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 400 g husích jater
- 500 g sádla nejlépe husího, ale postačí i vepřové
- 1-2 stroužky česneku na plátky
- sůl
- pepř
- plátky mandlí a brusinky, ale nemusí být
Postup Husí játra v česnekovém sádle
Postup přípravy receptu
-
Sádlo rozpustíme. Očištěná játra nakrájíme na menší kousky a do vložíme do horkého sádla. Ihned promícháme, aby se nepřichytila. Stáhneme plamen a necháme pomalu vařit asi 30 minut. Taky se mohou péct v troubě na 160 °C 30- 35 minut.
Asi pět minut před koncem přidáme česnek, osolíme a opepříme. Hotové necháme chvíli vychladnout a poté je uložíme do lednice.
Podáváme s čerstvým křupavým chlebem a nakrájenou cibulí.