Hruškový koláč se smetanou

Recepty, Moučníky

Suroviny

200 g hladké mouky
110 g másla nebo Hery
1 vejce
1 vanilkový cukr
60 g cukr moučka
citronová kůra
skořicový cukr
lžíce rozpuštěného másla
hrušky
200 g zakysané smetany
2 lžičky vanilkového pudingu
cukr
3 lžičky meruňkového džemu
kapka rumu

Postup přípravy receptu

  1. Mouku si prosejeme na vál, nastrouháme tuk a přidáme zbytek přísad. Rychle zpracujeme těsto a dáme na půl hodiny do lednice.

  2. Mezitím si smícháme smetanu s cukrem a pudingem. Hrušky oloupeme a nakrájíme na plátky.

  3. Těsto vyválíme a vložíme do kulaté formy. Natlačíme do okrajů a zvedneme do boků.

  4. Dno těsta propícháme vidličkou a rozetřeme smetanu. Na ní uložíme plátky hrušek kolem dokola. Pokapeme máslem a posypeme skořicovým cukrem.

  5. Pečeme na 180°C cca 30-35 minut do zrůžovění.

  6. Před koncem pečení potřeme zředěným džemem s rumem a necháme krátce zapéct.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!