Hruškové rezy
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 6 ks vajec
- 12 pl krystalového cukru
- 12 pl polohrubé mouky
- 1/2 balení prášku do pečiva
- 2 pl vlažné vody
- Nádivka:
- 4 vajíčka
- 300 g krystalového cukru
- 2 ks másla
- 1 vanilkový cukr
- 2 skleničky zavařených hrušek
- poleva:
- 2 ks tmavá poleva
Postup Hruškové rezy
Postup přípravy receptu
-
Piškotu si upečieme nasledovne rozdelíme vajíčka, ušlaháne z bielkou tuhý sneh a pomali pridávama žĺtka po jednom a stale šlaháme, do múky pridáme prášok a pomali pridávame do masy naposled dáme vodu a dáme piecť na plech vystlaný papierom na pečenie, pri 180°C do ružova.
Kym sa korpus pečie robíme plnku vyšlaháme vajíčka s cukrom a dáme nad paru a šlaháme do zhustnutia, ešte do letného primiešame 1 ks masla a necháme v chlade, zatial vyšlaháme druhé maslo s vanilkovým cukrom a zošlaháme z masou a plníme.
Korpus si prekrojíme na dve časti po šírke a naplníme nahrubo krémom, poukladáne na plnku osušené hrušky a natrieme druhú polovicu krémom a priložíme krémom na hrušky,dlaňami popritláčame, rozrežeme na polovicu a máme dva kusy rezov a polejeme ich čokoládovou polevou. Použila som hotovú polevu, len som ju rozpustila nad parou,ľ ubovolne dekorujeme.