Hruščák (valašský frgál s hruškovými povidly)
Recepty, MoučníkySuroviny
- 350 g hladké mouky
- 150 g hrubé mouky
- 110 g cukru moučky
- 1 vanilkový cukr
- 3 žloutky
- 120 g másla (rozpuštěného)
- špetka soli
- citrónová kůra
- 1,5 - 1,8 dcl vlažného mléka
- sušené droždí
- Hrušková povidla jsou dochucena:
- badyánem (mletým)
- skořicí
- rumem
- drobenka
- máslo (rozpuštěné)
- rum (smícháme s máslem)
Postup Hruščák (valašský frgál s hruškovými povidly)
Postup přípravy receptu
-
Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto, které necháme 40 minut kynout. Z vykynutého těsta utvoříme 4 bochánky. Každý bochánek vyválíme do kulaté placky, přeneseme na plech, vyložený pečícím papírem.
Placku potřeme hruškovými povidly a posypeme drobenkou. Pečeme na 180°C cca 25-30 minut. Horký koláč hustě pokapeme rozpuštěným máslem s rumem.