Hruščák (valašský frgál s hruškovými povidly)

Recepty, Moučníky

Suroviny

350 g hladké mouky
150 g hrubé mouky
110 g cukru moučky
1 vanilkový cukr
3 žloutky
120 g másla (rozpuštěného)
špetka soli
citrónová kůra
1,5 - 1,8 dcl vlažného mléka
sušené droždí
Hrušková povidla jsou dochucena:
badyánem (mletým)
skořicí
rumem
drobenka
máslo (rozpuštěné)
rum (smícháme s máslem)

Postup přípravy receptu

  1. Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto, které necháme 40 minut kynout. Z vykynutého těsta utvoříme 4 bochánky. Každý bochánek vyválíme do kulaté placky, přeneseme na plech, vyložený pečícím papírem.

  2. Placku potřeme hruškovými povidly a posypeme drobenkou. Pečeme na 180°C cca 25-30 minut. Horký koláč hustě pokapeme rozpuštěným máslem s rumem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!