Hrníčkové muffinky

Recepty, Moučníky

Suroviny

1 hrníček celozrnné špaldové mouky (150 g)
0,3 hrníčku nebělené pšeničné mouky hladké (50 g)
0,5 hrníčku třtinového cukru very dark (100 g)
3/4 hrníčku rostlinného mléka (150 ml)
1/4 hrníčku oleje (50 g)
1 vejce
2 lžičky bio kypřícího prášku
1/2 vanilkového lusku
špetka soli
6 dílků hořké čokolády (Vivani)
80 g jahod
Drobenka:
30 g mletých mandlí
15 g celozrnné špaldové mouky
15 g třtinového cukru (very dark)
15 g oleje

Postup přípravy receptu

  1. V misce promícháme suché ingredience (oba druhy mouky, cukr, kypřící prášek a špetku soli). V druhé misce si smícháme vejce s olejem, mlékem a vanilkovou dření. Nyní pomalu a opatrně za stálého míchání přisypáváme suchou směs do té mokré.

  2. Jakmile je těsto krásně hladké, můžeme ho rozdělit do formiček. Já použila papírové košíčky, které jsem ovšem vložila do nepřilnavé formy na muffiny, aby si udržely pěkný tvar a nerozjely se do stran.

  3. Jakmile máme těsto ve formičkách, do každého muffinku vložíme půl kostičky čokolády. Měla by být ponořená v těstě, ale ne až u dna.

  4. Nahoru položíme kousky jahod (já dala 3 kousíčky, aby těsto nebylo po upečení příliš mokré a aby nám ho jahody nezmáčkly dolů). Nakonec už jen posypeme drobenkou a pečeme 20-25 minut při 175°C.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!