Hráškové pesto na sepiových špagetách

Recepty, Těstoviny

Suroviny

nesušené vaječné ploché špagety
mražený hrášek
měkký sýr s česnekovou příchutí
citronový olej
olivový olej
kůra z citronu
šťáva z citronu
hrst piniových oříšků
větší stroužek česneku
kuřecí prsa nadrobno nakrájená
lžíce sojové omáčky
mozzarella(mini)

Postup přípravy receptu

  1. Větší část povoleného hrášku rozmixujeme s česnekem, piniovými oříšky, citronovou kůrou a šťávou na pesto, smícháme s měkkým sýrem a citronovým olejem, podle chuti osolíme.

  2. Těstoviny dáme vařit do osolené vody, před koncem varu přidáme zbytek hrášku. Maso předem naložené v oleji a sojové omáčce (nebo v libovolném koření či jen se solí) zprudka orestujeme na pánvi.

  3. Scezené těstoviny promícháme s pestem a podáváme s kuřecím masem a mozzarelou. Dobré je též s krevetami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!