Hlívový kuba
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- trs hlívy ústřičné
- 100 g ječných krup
- 2 ČL sádla
- 2 jarní cibulky
- 1 stroužek česneku
- 1 ČL majoránky
- 1/4 lžičky drceného kmínu
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Postup Hlívový kuba
Postup přípravy receptu
-
Nejprve propláchněte kroupy a dejte je vařit do osolené vroucí vody. Až budou měkké, vodu slijte.
Hlívu s cibulí očistěte a nakrájejte na menší kusy.
V pánvi rozehřejte část sádla (zbytkem vymažte zapékací misku). Na sádle zpěňte bílou část cibulku a přidejte hlívu. Restujte na mírném plameni do měkka.
Osolte, opepřete, přidej kmín a majoránku.
Smíchejte s lisovaným česnekem, zelenou částí cibulky a kroupami a dejte do zapékací misky.
Pečte v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů asi 25 minut.