Hlívový kuba

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

trs hlívy ústřičné
100 g ječných krup
2 ČL sádla
2 jarní cibulky
1 stroužek česneku
1 ČL majoránky
1/4 lžičky drceného kmínu
sůl
čerstvě mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve propláchněte kroupy a dejte je vařit do osolené vroucí vody. Až budou měkké, vodu slijte.

  2. Hlívu s cibulí očistěte a nakrájejte na menší kusy.

  3. V pánvi rozehřejte část sádla (zbytkem vymažte zapékací misku). Na sádle zpěňte bílou část cibulku a přidejte hlívu. Restujte na mírném plameni do měkka.

  4. Osolte, opepřete, přidej kmín a majoránku.

  5. Smíchejte s lisovaným česnekem, zelenou částí cibulky a kroupami a dejte do zapékací misky.

  6. Pečte v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů asi 25 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!