Hlávkový salát se slaninou

Recepty, Saláty

Suroviny

hlávkový salát
100 g slaniny
olej na smažení
3 lžíce cukru krystal
2 lžíce octa
0,5 l vody

Postup přípravy receptu

  1. Hlávkový salát si natrháme a propláchneme studenou vodou, abychom jej zbavili nečistot.

  2. Slaninu si nakrájíme na kostičky a osmahneme na kapce oleje. Slaninu vyndáme a do výpečku přisypeme cukr a necháme karamelizovat.

  3. Karamel nesmí být moc hnědý (byl by hořký) a zalijeme vodou. Vody dáme podle toho, kolik kdo má rád nálevu.

  4. Karamel po zalití zasyčí a ztuhne. Necháme chvíli povařit, dokud se nerozpustí. Po rozpuštění necháme vychladnout a zalijeme nálevem salát.

  5. Salát dochutíme octem. Já dávám dvě lžíce, ale samozřejmě vše dle chuti, každý ocet je jinak kyselý.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!