Hanácké hovězí závitky I.

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

600 g zadního hovězího masa
sůl
mletý pepř
60 g šunky
60 g uzené slaniny
2 stroužky česneku
zelená petrželka
1 vejce
1 rohlík
1 lžíce rozinek
1 lžíce hrášku (může být mražený)
2 lžíce oleje
1 cibule
1/4 malého celeru
1/2 mrkve
2 dl zakysané smetany
1 hřebíček
2,5 dl vývaru

Postup přípravy receptu

  1. Vlhkou utěrkou důkladně otřené maso nakrájíme na porce, naklepeme a opepříme. Polovinu šunky, uzenou slaninu a česnek jemně posekáme. Přidáme sekanou petrželku, syrové vejce, pokrájené rohlíky v mléce namočené a důkladně vymačkané, umyté a okapané hrozinky, hrášek a dobře promícháme.

  2. Směs rovnoměrně rozetřeme na připravené maso, zabalíme závinky a ovážeme lýkem. Na oleji zpěníme posekanou cibuli, závinky opečeme ze všech stran osolíme a přeložíme na teplý talíř. Do výpeku dáme zbytek pokrájené šunky, očištěnou a na hrubo postrouhanou zeleninu a podusíme asi tři minuty.

  3. Opečené závinky vložíme zpět do kastrolu, podlijeme ještě vývarem, přidáme hřebíček a dusíme na mírném ohni doměkka. Podléváme podle potřeby.

  4. Nakonec zahustíme zakysanou smetanou s trochou hladké mouky. Podáváme nejčastěji s těstovinami nebo s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!