Halibut s teplou zeleninou

Recepty, Ryby

Suroviny

200 g filet halibuta
1 mini cuketa
½ červené cibule
6 cherry rajčat
1 čerstvá chilli paprička
citron, petrželová nať
přepuštěné máslo (ghí)
sůl, citronový pepř

Postup přípravy receptu

  1. Filet halibuta osolíme, opepříme a necháme chvilku odpočinout. Mezitím si připravíme zeleninu. Cuketu, cibuli, rajčata, chilli papričku si nakrájíme na malé kousky. Vše osolíme, opepříme, posypeme nasekanou petrželovou natí a opečeme lehce na kousku přepuštěného másla.

  2. Zeleninu děláme tzv. na skus a ihned podáváme. Halibuta vložíme do rozpálené pánve a velmi zprudka opečeme z obou stran. Opatrně obracíme, aby se nám maso nerozbilo. Filety klademe na hnízdo z teplé zeleniny.

  3. Vhodnou kombinací jsou i opečené dukátky z brambor. Zdobíme klínkem čerstvého citronu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!