Halibut s teplou zeleninou
Recepty, RybySuroviny
- 200 g filet halibuta
- 1 mini cuketa
- ½ červené cibule
- 6 cherry rajčat
- 1 čerstvá chilli paprička
- citron, petrželová nať
- přepuštěné máslo (ghí)
- sůl, citronový pepř
Postup Halibut s teplou zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Filet halibuta osolíme, opepříme a necháme chvilku odpočinout. Mezitím si připravíme zeleninu. Cuketu, cibuli, rajčata, chilli papričku si nakrájíme na malé kousky. Vše osolíme, opepříme, posypeme nasekanou petrželovou natí a opečeme lehce na kousku přepuštěného másla.
Zeleninu děláme tzv. na skus a ihned podáváme. Halibuta vložíme do rozpálené pánve a velmi zprudka opečeme z obou stran. Opatrně obracíme, aby se nám maso nerozbilo. Filety klademe na hnízdo z teplé zeleniny.
Vhodnou kombinací jsou i opečené dukátky z brambor. Zdobíme klínkem čerstvého citronu.