Gulášová polévka z dýně hokkaidó
Recepty, PolévkySuroviny
- 2 cibule
- olej
- 2 lžičky mleté sladké papriky
- 1 lžička majoránky
- 1/2 dýně Hokkaidó (nakrájená na kostky)
- 1 brambora (nakrájená na kostky)
- 1,5 litru vody
- 1 kostka zeleninového bujonu (není nutné)
- 2 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- 1 lžíce mouky na zahuštění
Postup Gulášová polévka z dýně hokkaidó
Postup přípravy receptu
-
Na oleji dozlatova orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli.
Přidáme sladkou papriku a ½ lžičky majoránky. Promícháme, přisypeme kostičky dýně a brambory a zalijeme vodou.
Přidáme kostku bujonu, prolisovaný česnek, osolíme a opepříme.
Pod pokličkou vaříme do změknutí zeleniny (asi 15-20 minut).
Šťouchadlem na brambory lehce rozmělníme, čímž se polévka částečně zahustí.
Vmícháme mouku rozmíchanou v trošce studené vody a ještě alespoň 5 minut povaříme.
Na závěr dochutíme zbylou polovinou majoránky, solí a pepřem.