Gulášek jatýrko a žampionek
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 300 g vepřových jater
- 2 větší cibule
- 100 g Kuřecích srdíček
- čerstvý rozmarýn
- čerstvá majoránka
- čerstvý můj oblíbený smil neboli kari koření
- česnek
- žampiony
- sůl
- pepř
- chilli
- pivo
- rajčatový protlak
- paprika
- olej
Postup Gulášek jatýrko a žampionek
Postup přípravy receptu
-
Na oleji orestujeme cibuli do hněda, přidáme nakrájená játra a srdce, zarestujeme, přidáme protlak, papriku, zamícháme a podlijeme pivem (já jen desítkou kvůli dětem) a vodou. Opepříme, přidáme rozmarýn a smil.
Dusíme do změknutí, před koncem přidáme nakrájené žampióny. Dochutíme solí, pepřem, česnekem a čerstvou majoránkou. Dle chuti přidáme chilli.