Grilovaný králík marinovaný švestkovou omáčkou
Recepty, Jiné masoSuroviny
- celý králík
- brambory
- rajčata
- dostatek špeku
- cibuli
- česnek
- Worcesterová omáčka
- sójová omáčka
- kečup (všeho dle vlastního uvážení)
- Marináda:
- 0,5 sklenky oleje
- 2 PL soli
- steakové koření Kotányi
- kmín
- lžička pepře
- švestková omáčka od Vitany
- hodně silný alobal
Postup Grilovaný králík marinovaný švestkovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Uřežeme nohy, aby nepoškodily alobal, potřeme celého králíka marinádou a necháme marinovat do druhého dne. Druhý den nakrájíme na kostky brambory, rajčata, větší množství špeku, cibuli a namačkáme česnek.
Budeme potřebovat hodně silný alobal na zabalení (nebo jsem ho tentokrát dělala na roštu grilu ve starém pekáčku-zakrytém, je s tím lepší manipulace).
Připravenou zeleninu vložíme do králíka a zbytek poházíme kolem. Postříkáme worchestrem, sójovkou, případně maggi (nemusí být) a kečupem. Hodně dobře zabalit.
Pečeme na grilu cca 2,5 hodiny po jedné straně a 0,5 hodiny po druhé, pak rozbalíme a doděláme kůrčičku. Pokud pečeme v troubě, tak předehřát na 200°C a péct tak 2,5 hodiny.