Grilovaný králík marinovaný švestkovou omáčkou

Recepty, Jiné maso

Suroviny

celý králík
brambory
rajčata
dostatek špeku
cibuli
česnek
Worcesterová omáčka
sójová omáčka
kečup (všeho dle vlastního uvážení)
Marináda:
0,5 sklenky oleje
2 PL soli
steakové koření Kotányi
kmín
lžička pepře
švestková omáčka od Vitany
hodně silný alobal

Postup přípravy receptu

  1. Uřežeme nohy, aby nepoškodily alobal, potřeme celého králíka marinádou a necháme marinovat do druhého dne. Druhý den nakrájíme na kostky brambory, rajčata, větší množství špeku, cibuli a namačkáme česnek.

  2. Budeme potřebovat hodně silný alobal na zabalení (nebo jsem ho tentokrát dělala na roštu grilu ve starém pekáčku-zakrytém, je s tím lepší manipulace).

  3. Připravenou zeleninu vložíme do králíka a zbytek poházíme kolem. Postříkáme worchestrem, sójovkou, případně maggi (nemusí být) a kečupem. Hodně dobře zabalit.

  4. Pečeme na grilu cca 2,5 hodiny po jedné straně a 0,5 hodiny po druhé, pak rozbalíme a doděláme kůrčičku. Pokud pečeme v troubě, tak předehřát na 200°C a péct tak 2,5 hodiny.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!