Grécke lilkové hranolky
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 500 g lilků
- 1/2 hrnku mouky hladké
- 1 lžička oregano (dobromysl)
- 1/2 hrníčku pivo
- 250 g jogurt řecký
- 1 stroužek česnek
- 1 lžička kopru na drobno sekaného
- citron - (1 lžička kůry)
- olej na vysmažíme
Postup Grécke lilkové hranolky
Postup přípravy receptu
-
Ja som pouzil japonske baklazany take som mal, ale europske su tak isto dobre. Neosupane som nakrajal na hrubsie hranolky a dal do osolenej vody na 60 minut.
Pripravil som si jendoduche cesticko na obalenie kde som do misky preosial pol hrnceka muky, vmiesal lyzicku oregana a lyzicku na drobno nastruhanej kory z citrona a po trochach vmiesaval pivo (mnozstvo treba vyskusat aka je sucha muka). Spravil hladke riedke obalovacie cesto ochutil a odlozil na 1 hodinu.
Baklazany vybral a osusil (kdo nema rad slansie treba umyt v cistej vode). Do rozohriateho oleja som dal vyprazat obalene baklazany, pozor prska (ked sa obalia nepiju olej což baklazan strasne rad robi), otacame a vyprazime do zlatista. Odlozime na papierove servitky vysusit.
Najlepsie je zohnat originalny grecky jogurt, je ovela kremovejsi ako tradicny europsky pridal som do neho pretlaceny strucik cesnaku (mi mame radi tak som dal 2) a na drobno nakrajany kopor. Někdo ma rad este extra citron na hranolky (v belgicku davaju ocot).