Bezlepkový rybízový koláč s kokosem

Recepty, Moučníky

Suroviny

120 g pohankové mouky (+ na vysypání formy)
100 g rýžové mouky
1/2 prášku do pečiva
180 g třtinového cukru (+ lžíce na drobenku)
150 g strouhaného kokosu (z toho 30 g na drobenku)
3 vrchovaté (hodně) lžíce bílého jogurtu
200 g změklého másla (+ na vymazání formy a 30 g na drobenku)
60 ml kokosového oleje (nemáte-li, dejte jenom 240 g másla)
4 vejce

Postup přípravy receptu

  1. Předehřejeme troubu na 160 °C. V míse ušleháme změklé máslo, cukr, obě mouky, kypřící prášek, kokos, vejce a jogurt. Všechno naráz, nemusíte se s tím moc babrat.

  2. Do těsta vmícháme 300 g rybízu.

  3. Vlijeme do vymazané a vysypané formy.

  4. Navrch poklademe ještě 3 hrsti rybízu - podle velikosti formy, tak nějak od oka.

  5. Dáme do trouby a pečeme cca 45-50 minut.

  6. Mezitím smícháme ingredience na drobenku - 30 g strouhaného kokosu, lžíci cukru a 30 g změklého másla.

  7. Koláč vyndáme z trouby, posypeme drobenkou a ještě tak půl hodiny pečeme. Ozkoušíme špejlí, jestli je těsto pořádně propečené- píchneme ji doprostřed a vytáhneme-li ji suchou, můžeme ho z trouby vyndat.

  8. Pocukrujeme moučkovým cukrem a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!