Gratinovaná zelenina s Hermelínem

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 Hermelín
1 malá mrkev
1 PL nastrouhaného křenu
1 malé rajče
1/2 listu kapusty
1 celé vajíčko
1/2 Tokajské klobásy
2 cm syrové feferonky
2 KL olivového oleje
Sůl
1 KL koření česnek a bylinky

Postup přípravy receptu

  1. Hermelín jsem dala cca na 1 hodinu do mrazáku (aby se lépe krájel), pak jsem ho překrojila na dvě poloviny. Vnitřek Hermelínu jsem částečně vykrojila, vznikne taková mistička.

  2. Na plech jsem dala pečící papír a položila dvě Hermelínové mističky cca 10 cm od sebe. Dno mističek jsem posypala kořením Česnekové kotlety a zakápla olivovým olejem. Okolo každé jsem rozmístila vykrojený sýr.

  3. Do misky jsem si nastrouhala mrkev, křen, na drobno nakrájela rajče a kapustový list. Osolila, přidala vajíčko, na jemno nakrájenou feferonku, klobásu nakrájenou na kostičky a všechno promíchala. Do každé Hermelínové mističky jsem dala polovinu zeleninové směsi.

  4. Plech jsem vložila do vyhřáté trouby na 180°C pod gril na 15 minut. Podávala jsem s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!