Granko-tvarohové řezy

Recepty, Moučníky

Suroviny

Kakaové těsto:
2 hrnky hladké mouky
1 kypřící prášek do pečiva
1 hrnek cukru krystal
3/4 hrnku oleje
1 hrnek mléka
2 vejce
3 lžíce Granka
citronová kůra z jednoho citronu
Světlé těsto:
2 měkké tvarohy
1 vanilkový cukr
1 vanilkový puding
1 hrnek moučkového cukru
2 vejce
1 hrnek mléka

Postup přípravy receptu

  1. Na kakaové těsto ušleháme vejce s cukrem do světlé pěny, přidáme olej, mléko, nastrouhanou citronovou kůru z jednoho citronu a mouku, ve které nejdříve poctivě rozmícháme kypřící prášek do pečiva a poslední vmícháme do směsi Granko.

  2. Na vymazaný a vysypaný plech rozetřeme 2/3 kakaového těsta, přičemž zbytek těsta si odložíme bokem na finále přípravy.

  3. Na světlé těsto ušleháme tvarohy s vejci, moučkovým cukrem, vanilinovým cukrem, pudinkovým práškem a mlékem pokojové teploty na řídké těsto, které nalijeme na již rozetřené kakaové těsto na plechu.

  4. Nyní je nejvyšší čas na zbylé kakaové těsto, které dle vlastní fantazie a kreativity nalijeme na světlé těsto. Pečeme zvolna dle trouby při 170 stupních, po upečení necháme vychladnout a pak si tuto opravdovou dobrotu vychutnáme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!