Focaccia s rozmarýnem a černými olivami
Recepty, Domácí pekárnaSuroviny
- 390 g hladké mouky
- 2 lžíce olivového oleje
- 300 ml vlažné vody
- 2 lžičky soli
- 10 g čerstvého droždí
- 100 g černých oliv
- hrubá mořská sůl
- rozmarýn
Postup Focaccia s rozmarýnem a černými olivami
Postup přípravy receptu
-
Do domácí pekárny nalijeme vlažnou vodu a lžíci olivového oleje.
Přidáme sůl, podrcený sušený rozmarýn nebo drobně pokrájený čerstvý, nasypeme mouku a navrch rozdrobíme droždí.
Zapneme program těsto a necháme pekárnu pracovat.
Poté těsto vyndáme na lehounce vymazaný plech a vytvoříme z něj placku.
V pravidelných odstupech do ní zatlačíme olivy, posypeme hrubou mořskou solí a ještě trochu rozmarýnu a potřeme druhou lžící oleje (já jsem použila olej ze sušených rajčat - ty můžeme nakonec přidat také).
Necháme ještě 10 minut kynout a pečeme v troubě vyhřáté na 200°C půlhodinku dozlatova.
Je skvělá teplá, ale dobře chutná i druhý den.