Focaccia s rozmarýnem a černými olivami

Recepty, Domácí pekárna

Suroviny

390 g hladké mouky
2 lžíce olivového oleje
300 ml vlažné vody
2 lžičky soli
10 g čerstvého droždí
100 g černých oliv
hrubá mořská sůl
rozmarýn

Postup přípravy receptu

  1. Do domácí pekárny nalijeme vlažnou vodu a lžíci olivového oleje.

  2. Přidáme sůl, podrcený sušený rozmarýn nebo drobně pokrájený čerstvý, nasypeme mouku a navrch rozdrobíme droždí.

  3. Zapneme program těsto a necháme pekárnu pracovat.

  4. Poté těsto vyndáme na lehounce vymazaný plech a vytvoříme z něj placku.

  5. V pravidelných odstupech do ní zatlačíme olivy, posypeme hrubou mořskou solí a ještě trochu rozmarýnu a potřeme druhou lžící oleje (já jsem použila olej ze sušených rajčat - ty můžeme nakonec přidat také).

  6. Necháme ještě 10 minut kynout a pečeme v troubě vyhřáté na 200°C půlhodinku dozlatova.

  7. Je skvělá teplá, ale dobře chutná i druhý den.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!