Filet z candáta se zeleninovým julienne a šťouchanými brambory

Recepty, Ryby

Suroviny

400 g candáta
sůl
1 mrkev
1 petržel
kousek celeru
1 červená paprika
kousek pórku
100 ml olivového oleje
hrudka másla
čerstvě nasekaná bazalka, petrželka, rozmarýn a tymián
brambory
voda
šunka
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, rozkrájíme na poloviny nebo na čtvrtky, malé brambory necháme vcelku. Vaříme v osolené vodě. Brambory jsou zcela potopeny. Po uvaření vodu slijeme. Přidáme do brambor máslo, osolíme, opepříme a zlehka rozmačkáme.

  2. Čtyři plátky šunky opečeme na kapce oleje do křupava.

  3. Filet z candáta očistíme a zbavíme šupin, ale kůži ponecháme. Nakrájíme ho asi na čtyři nebo pět špalíčků a osolíme.

  4. Všechnu zeleninu očistíme a nakrájíme na tenké nudličky julienne.

  5. V pánvi zahřejeme olivový olej s kouskem másla, přidáme bylinky a kousky ryby pozvolna opečeme nejprve ze strany s kůží, pak i z druhé strany. Opečenou rybu vyndáme z pánve a naservírujeme na teplé talíře.

  6. V horkém oleji poté osmažíme nakrájenou zeleninu. Tu vyndáme děrovanou naběračkou a dáme okapat na ubrousek.

  7. Na talíř dáme šťouchané brambory, na ně klademe plátky šunky. Přidáme opečenou rybu, kterou ozdobíme smaženou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!