Filet z candáta se zeleninovým julienne a šťouchanými brambory
Recepty, RybySuroviny
- 400 g candáta
- sůl
- 1 mrkev
- 1 petržel
- kousek celeru
- 1 červená paprika
- kousek pórku
- 100 ml olivového oleje
- hrudka másla
- čerstvě nasekaná bazalka, petrželka, rozmarýn a tymián
- brambory
- voda
- šunka
- máslo
Postup Filet z candáta se zeleninovým julienne a šťouchanými brambory
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme, rozkrájíme na poloviny nebo na čtvrtky, malé brambory necháme vcelku. Vaříme v osolené vodě. Brambory jsou zcela potopeny. Po uvaření vodu slijeme. Přidáme do brambor máslo, osolíme, opepříme a zlehka rozmačkáme.
Čtyři plátky šunky opečeme na kapce oleje do křupava.
Filet z candáta očistíme a zbavíme šupin, ale kůži ponecháme. Nakrájíme ho asi na čtyři nebo pět špalíčků a osolíme.
Všechnu zeleninu očistíme a nakrájíme na tenké nudličky julienne.
V pánvi zahřejeme olivový olej s kouskem másla, přidáme bylinky a kousky ryby pozvolna opečeme nejprve ze strany s kůží, pak i z druhé strany. Opečenou rybu vyndáme z pánve a naservírujeme na teplé talíře.
V horkém oleji poté osmažíme nakrájenou zeleninu. Tu vyndáme děrovanou naběračkou a dáme okapat na ubrousek.
Na talíř dáme šťouchané brambory, na ně klademe plátky šunky. Přidáme opečenou rybu, kterou ozdobíme smaženou zeleninou.