Fazole s uzenou vůní
Recepty, LuštěninySuroviny
- 2 uzená kuřecí stehna
- 1 plechovka bílých fazolí
- 1 plechovka červených fazolí
- (kdo nemá rád fazole v nálevu, uvaří si je předem)
- 2 větší rajčata
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 15 dkg pikantní slaniny
- čerstvý tymián
- saturejka
- zelená petrželka
- uzená paprika
- sůl
Postup Fazole s uzenou vůní
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí stehna zbavíme kůže, vykostíme a nakrájíme na kousky.
Kůži a slaninu nadrobno nakrájíme a necháme vyškvařit na suché pánvi.
Přidáme pokrájenou cibuli, zesklovatíme a zaprášíme uzenou paprikou.
Bylinky omyjeme a otrháme lístečky do pánve, dále přidáme na kostičky pokrájená rajčata a asi 5 minut podusíme, podlijeme asi 1/2dcl vody.
Vložíme maso, fazole a česnek a dochutíme solí.
Necháme podusit ještě 5 minut a vmícháme posekanou petrželku.
Podáváme s pečivem.