Falešná dršťková polévka z vepřových kůží
Recepty, PolévkySuroviny
- vepřové kosti nebo vepř. maso z ořezu
- vepřové kůže 200–250 g (i více)
- sůl
- 5 kuliček nového koření
- 2 bobkové listy
- 1 stření cibule do vývaru
- olej
- 1 velká cibule
- 2–3 PL hl. mouky
- 2 PL sladké papriky
- 1 rovnou KL drceného kmínu
- ½ KL pepře
- ½-1 KL pálivé papriky
- 5-8 větších stroužků česneku
- 1–1, 5 PL majoránky
- domácí vegeta
Postup Falešná dršťková polévka z vepřových kůží
Postup přípravy receptu
-
Maso, kosti a kůži dáme vařit do osolené vody s novým kořením, bobkovým listem a oloupanou cibulí vcelku, můžeme přihodit i 3–4 oloupané celé stroužky česneku. Maso a kůže by měly být měkké, ale nepřevařené. A samozřejmě, čím víc kůží a masa, tím lepší polévka.
Uvařené maso, kůže a případně kosti z vývaru vyjmeme a necháme trochu zchladnout. Vývar přecedíme, hlavně pokud jsme vařili i kosti, abychom v polévce neměli případně úlomky kostiček. Kůže a maso nakrájíme na nudličky.
Na pánvičce na oleji osmažíme drobněji pokrájenou cibuli dozlatova, přidáme mouku, osmažíme do světle žluta a přidáme do přecezeného vývaru. Hned přidáme i kmín, pepř a pálivou papriku podle chuti (pokud jsme ji nepřidali už do jíšky spolu se sladkou paprikou) a vaříme nejméně 10 minut, aby se provařila mouka.
Mezitím pokrájíme maso a kůže na nudličky a přidáme do polévky. Nakonec prolisujeme česnek (nešetříme) a přisypeme majoránku (s tou také nešetříme). Necháme přejít varem a polévku máme hotovou. Kdo chce, může přidat během vaření domácí vegetu. Podáváme s rohlíkem nebo houskou.