Jablečný tvarožník
Recepty, MoučníkySuroviny
- 5 vajec
- 150 g cukru moučky
- 150 g polohrubé mouky
- 1/2 balíčku prášku do pečiva
- 3 lžíce vody
- 1 kg očištěných jablek
- 2 balíčky vanilkového cukru
- 500 g měkkého tvarohu
- 200 g cukru moučky
- 1 vanilkový cukr
- 150 g másla
- smetanu ke šlehání
- skořici
Postup Jablečný tvarožník
Postup přípravy receptu
-
Jablka oloupejte, nastrouhejte na hrubém struhadle a smíchejte s vanilkovým cukrem. Plech vyložte alobalem a rozetřete na něj jablečnou hmotu.
Oddělte žloutky od bílků. Žloutky utřete s cukrem do pěny a přilijte vodu. Mouku prosejte s práškem do pečiva a přidejte ke žloutkům.
Nakonec zlehka vmíchejte sníh z bílků. Těsto vlijeme na jablka a dejte péct do trouby vyhřáté na 160°C.
Tvaroh ušlehejte s cukrem moučkou, s vanilkovým cukrem a se změklým máslem.
Upečený jablečný korpus překlopte a odstrante obal. Tvarohovou náplň opatrně rozetřete na jablečnou vrstvu.
Smetanu ušlehejte a rozetřete v rovnoměrné vrstvě na moučník a posypejte skořicí. Dobrou chuť.:)