Jablečný tvarožník

Recepty, Moučníky

Suroviny

5 vajec
150 g cukru moučky
150 g polohrubé mouky
1/2 balíčku prášku do pečiva
3 lžíce vody
1 kg očištěných jablek
2 balíčky vanilkového cukru
500 g měkkého tvarohu
200 g cukru moučky
1 vanilkový cukr
150 g másla
smetanu ke šlehání
skořici

Postup přípravy receptu

  1. Jablka oloupejte, nastrouhejte na hrubém struhadle a smíchejte s vanilkovým cukrem. Plech vyložte alobalem a rozetřete na něj jablečnou hmotu.

  2. Oddělte žloutky od bílků. Žloutky utřete s cukrem do pěny a přilijte vodu. Mouku prosejte s práškem do pečiva a přidejte ke žloutkům.

  3. Nakonec zlehka vmíchejte sníh z bílků. Těsto vlijeme na jablka a dejte péct do trouby vyhřáté na 160°C.

  4. Tvaroh ušlehejte s cukrem moučkou, s vanilkovým cukrem a se změklým máslem.

  5. Upečený jablečný korpus překlopte a odstrante obal. Tvarohovou náplň opatrně rozetřete na jablečnou vrstvu.

  6. Smetanu ušlehejte a rozetřete v rovnoměrné vrstvě na moučník a posypejte skořicí. Dobrou chuť.:)


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!