Džem z černého rybízu

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

1000 g černého rybízu
extra želírovací cukr 2:1
trochu kyseliny citrónové
4 malé sklenice např. od dětské výživy

Postup přípravy receptu

  1. Ovoce natrháme. Sklenice v troubě na 20 min vypálíme, víčka vyvaříme

  2. Rybíz odšťopkujeme a řádně vypláchneme v cedníku, necháme okapat.

  3. Navážíme 1000 g. Poté v hrnci rozmixujeme, na každém záleží, jak moc. Já nechávám vždy pár kousků přiznaných.

  4. Dáme vařit s želírovacím cukrem a kys. citronovou, přivedeme k varu. Stále sbíráme pěnu.

  5. Poté, když je poznat, že hmota je mírně tvrdší, odstavíme a hned naléváme. Poté otočíme sklenice dnem vzhůru, tak poznáme, jestli vše chytly.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!