Dýňový salát s pečeným celerem
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- dýně Hokkaidó
- celer (v poměru 1:1)
- vejce na tvrdo
- pórek
- kyselé okurky
- sůl
- pepř
- mletá paprika
- ořechový olej
Postup Dýňový salát s pečeným celerem
Postup přípravy receptu
-
Dýni uvaříme pár minut v páře, aby zůstala al dente“.
Celer si nakrájíme na hranolky či kostičky, osolíme a okořeníme podle vlastní chuti – já dala pouze pepř a mletou papriku.
Polijeme olejem nebo rozpuštěným máslem a upečeme v troubě cca 30 minut do hněda.
Hotovou dýni si nakrájíme na kostky, nasekáme pórek a kyselé okurky a vše smícháme s uvařenými nastrouhanými vajíčky.
Celer se nám mezitím dopekl, nakrájíme ho tedy stejně jako dýni a přimícháme k ostatním surovinám.
Polijeme ořechovým olejem a důkladně promícháme. Ochutnáme a můžeme dosolit, dopepřit či dokyselit.
Poté salát necháme vychladnout v lednici alespoň pár hodin -chutě se rozleží a bude ještě lepší.