Dýňový bulgur s quinoou

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

150 g bulguru
60 g quinoy
400 g dýně hokaido
120 g cukety
1 cibule (šalotka)
olivový olej
tymián
sůl
čerstvě mletý pepř
20 g parmezánu

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejte na 200 ⁰C. Plech vyložte pečícím papírem.

  2. Dýni nakrájejte na kostky, vložte do mísy a promíchejte s 1-2 lžícemi oleje, solí a pepřem.

  3. Rozložte na plech a pečte doměkka. Bude to trvat asi 20 minut.

  4. Bulgur propláchněte horkou vodou a se špetkou soli vařte v dostatečném množství vody. Uvařte také quinou.

  5. Cibuli nakrájejte na půlkolečka. Cuket nakrájejte na slabší plátky a ty překrojte na čtvrtiny.

  6. Na pánev nalijte trochu oleje a cibuli restujte dozlatova. Přidejte cuketu a opékejte se špetkou soli s trochou tymiánu do změknutí.

  7. Dýni vložte do mísy a rozmačkejte.

  8. Přidejte bulgur a quinou a pořádně promíchejte. Můžete použít i šťouchadlo. Přimíchejte nastrouhaný parmezán.

  9. Na talíř nandejte dýňový bulgur a navrch nasypte trochu cukety s cibulí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!