Dýňový bulgur s quinoou
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 150 g bulguru
- 60 g quinoy
- 400 g dýně hokaido
- 120 g cukety
- 1 cibule (šalotka)
- olivový olej
- tymián
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- 20 g parmezánu
Postup Dýňový bulgur s quinoou
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejte na 200 ⁰C. Plech vyložte pečícím papírem.
Dýni nakrájejte na kostky, vložte do mísy a promíchejte s 1-2 lžícemi oleje, solí a pepřem.
Rozložte na plech a pečte doměkka. Bude to trvat asi 20 minut.
Bulgur propláchněte horkou vodou a se špetkou soli vařte v dostatečném množství vody. Uvařte také quinou.
Cibuli nakrájejte na půlkolečka. Cuket nakrájejte na slabší plátky a ty překrojte na čtvrtiny.
Na pánev nalijte trochu oleje a cibuli restujte dozlatova. Přidejte cuketu a opékejte se špetkou soli s trochou tymiánu do změknutí.
Dýni vložte do mísy a rozmačkejte.
Přidejte bulgur a quinou a pořádně promíchejte. Můžete použít i šťouchadlo. Přimíchejte nastrouhaný parmezán.
Na talíř nandejte dýňový bulgur a navrch nasypte trochu cukety s cibulí.